112 Acil Sağlık Çalışanlarının Çalışma Şartları Araştırması Sonuçlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartlarına İlişkin Araştırma Sonuçları Yayımlandı

Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartları Saha Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırmaya toplam bin 364 çalışan katıldı ve komuta kontrol merkezlerinde çalışanların yüzde 53,1’i gelen aramaların yüzde 25’inden fazlasının asılsız veya acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu veri, her 4 çağrıdan 1’inin asılsız veya acil olmadığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 75,1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurgulayarak iş yüküne karşı önlemler alınmasını talep etti. Sağlık-Sen’in önerileri arasında, 112 ekiplerinin gerçek hastalara daha hızlı ulaşabilmesi için vaka elemesi yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması önerildi.

112 Çalışanlarının Önerileri Neler?

  • Halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve sağlık okuryazarlığının artırılması,
  • Vaka bildirimi yapılırken detaylı bilgi verilmesi ve soğukkanlılıkla ele alınması,
  • Ambulanslara yol vermeyenlerin daha sıkı denetlenmesi,
  • Trafikte ambulansların karşılaştığı sorunların çözümü için farkındalık çalışmalarının yapılması,
  • İstasyonların ve komuta merkezlerinin iş yükünün azaltılması için önlemler alınması,
  • Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve temizlik standartlarının artırılması,
  • Teşvik ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin artırılması.

Araştırmadan elde edilen bulgular, 112 Acil Sağlık Hizmetleri alanında yapılması gereken iyileştirmeler konusunda önemli bir yol haritası sunuyor. Çalışanların yaşadığı sorunlara dair çözüm önerilerine dikkate alınarak, 112 hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve çalışanların haklarına daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.