20’lik Dişlere Dikkat !

İdeal Gülüş Estetiği ve Yirmilik Dişler

Gülüş estetiğinin önemine dikkat çeken uzmanlar, yirmilik dişlerin estetik açıdan kritik bir rol oynadığına vurgu yapıyor.

Uzman Diş Hekimi Dr. Ümit Sait Yavuz, yirmilik dişlerin zamanında çekilmemesi durumunda gülüş estetiğini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle diş teli tedavisi görmüş hastaların bu duruma daha hassas olması gerektiğini belirten Yavuz, BravoDent’in uzman kadrosu ve Avrupa standartlarındaki hizmetleriyle hastalara en iyi desteği sağladığını dile getirdi. Yirmilik dişlerin çene yapısına uyum sağlayamadığı durumlarda diğer dişlere baskı yaparak pozisyonlarını bozabileceğini söyleyen Yavuz, “Yirmilik dişler zamanında çekilmezse diğer dişlere baskı yaparak form bozukluklarına yol açabilir. Bu özellikle diş teli tedavisi görmüş hastalar için risk oluşturabilir. Çünkü diş telleriyle düzeltilen dişlerin tekrar bozulmasına neden olabilir. Yıllarca süren emeklerle kazanılan güzel gülümseme tehlikeye girebilir” şeklinde konuştu.

Gülüş Estetiği ve Diş Sağlığı

Yavuz, yirmilik dişlerin sadece diş sağlığını değil, aynı zamanda gülüş estetiğini de olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. “Yirmilik dişlerin diğer dişlere uyguladığı baskı sonucunda dişlerin yer değiştirmesi, çarpık ve yamuk dişlere yol açabilir. Bu durum gülüş estetiğini bozar ve kişinin özgüvenini olumsuz yönde etkiler” dedi. Zamanında teşhis edilip tedavi edilmesinin önemini vurgulayan Yavuz, “Hastalarımızın düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gitmelerini ve herhangi bir yirmilik diş sorunu yaşadıklarında vakit kaybetmeden bize başvurmalarını önemsiyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Ekonomik sebepler astımı tetikliyor: ‘Hastalar ekonomik yetersizlik nedeniyle ilaçlara ulaşamıyor’

Her sene astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mayıs’ta kutlanan Dünya Astım Günü bu sene de çeşitli etkinlik ve toplantılarla kutlanacak. Astım Günü kapsamında Cumhuriyet, hastalığın detaylarını ve Türkiye’deki durumunu Türk Toraks Derneği’nden Doç Dr. Osman Elbek ve Doç Dr. Deniz Kızılırmak ile konuştu.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

İdrar kaçırma, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sık görülen ancak tedavi edilebilir bir sağlık sorunu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın nedenlerini ve etkili tedavi yöntemlerini anlattı.

Fazla şeker bağışıklığı da çökertiyor

Günümüzde çok fazla hazır gıda dolayısıyla çok fazla şeker tüketiyoruz. Bu durumun
sağlığımız için büyük bir risk olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk ‘’Kalpten bağırsaklara kadar vücuda tepeden tırnağa zarar veren bu durum bağışıklığı da zayıflatıp, vücudu hastalıklara açık hale getirir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir