Ameliyattan 1 yıl sonra öldü; ‘Sahte mide balonu’ iddiasıyla dava açıldı

“`html

Avcılar’da Mide Balonu Ameliyatı Sonrası Yaşanan Trajik Olay

14 Aralık 2023 tarihinde Avcılar’daki özel bir sağlık kuruluşunda mide balonu işlemi gerçekleştiren Sabiha Eldenüstün, ameliyat sonrası çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başladı. Zamanla, midesinin delindiğini öğrenen Eldenüstün, bu durumun ardından daha birçok ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

Eldenüstün, 78 kiloyken zayıflamak için mide balonu taktırmıştı. İlk ameliyatından yalnızca bir yıl sonra, 27 Aralık 2024’te hayatını kaybetti. Sabiha Hanım, özel hastane ve doktoru hakkında şikayette bulunmuş ve açtığı davada meydana gelen sağlık sorunlarının, kullanıldığı belirtilen materyalin sahte olmasına dayandığını iddia etmişti; bu durum “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargıya taşındı.

Ailenin avukatı Levent Öcal, “Müvekkilimizin ilk operasyonuna ait tıbbi kayıtların temin edilmesini talep ettik. Bu kayıtlar geldikten sonra, kullanılan malzemenin sahte olup olmadığı anlaşılacak. Eğer bu durum ispatlanırsa hekimler açısından ‘Kasten öldürme’ suçu gündeme gelebilir.” ifadesini kullandı.

‘KİLOLARIMDAN KURULMAK İÇİN MİDE BALONU TAKTIRDIM’

Eldenüstün, kilo verme takıntısı nedeniyle mide balonu taktırdığını belirtmiş ve bu süreçte yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekmişti. 19 Nisan 2024’te Demirören Haber Ajansı’na verdiği röportajda, “Ameliyat olmayı istemediğim için mide balonunu tercih ettim, ancak sonrasında kesinlikle gerekli kontrollerin yapılmadığını anladım. Herhangi bir tahlil veya serum bağlanmadı, sürekli sancılarım oldu.” demişti.

‘SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU ETTİK’

Sabiha Eldenüstün’ü ameliyat eden doktor, olayla ilgili yaptığı açıklamada hastanın aşırı sigara kullandığını ve bu yüzden mide delinmesi yaşandığını öne sürdü. “Hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu ettik, midesi bir ay sonrası delindi.” diye belirtti.

‘KAYINVALİDEMİZİ KURTARAMADIK’

Sabiha Eldenüstün’ün gelini Nilüfer Gümüşgöz, kayınvalidesinin mide balonu ameliyatından sonra rapidly deteriorated health processine tanıklık ettiklerini belirtti. “Ameliyattan sonra durumu kötüleşti, 27 gün hastanede yattı. Yapılan müdahaleler yetersiz kaldı. Sonrasında başka bir hastaneye yetiştirildi, ama işler çok geç oldu.” dedi.

‘HEKİMLERİN SORUMLULUĞU VAR’

Ailenin avukatı Levent Öcal, Eldenüstün’ün maruz kaldığı tedavi sürecinin eksik ve hatalı olduğunu dile getirdi. Öcal, “Bu süreçte gerekli tetkiklerin yapılmaması sonucu, sağlıklı olan bir bireyin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

‘TIBBİ KAYITLARIN İNCELENMESİ GEREKİYOR’

Öcal, tıbbi kayıtların incelenmesi ve eksik kıymetlerin tespit edilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Hekimlerin kurum içindeki sorumlulukları ile müvekkilin tedavi sürecinin başlangıcındaki hataları önemli bir delil oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.

Sabiha Eldenüstün’ün arkadaşı Özge Erden, hastaneye bulundukları süreçte yaşanan ihmalleri vurgulayarak, “Önceki hastanedeki ilgisizlikler yüzünden başka bir hastaneye gitmek zorunda kaldık,” dedi.

“`

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.