Bakan Memişoğlu’ndan gribal enfeksiyon uyarısı: Daha az yaygın şekilde yönetebiliriz

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Grip Vakaları Yönetilebilir

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Memişoğlu, “Son zamanlarda üst solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinen gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşandığı söyleniyor, ancak geride bıraktığımız senelere kıyasla herhangi bir farklılık olmadığını belirtmek isterim. Bu dönemde özellikle influenza ve rinovirüs vakalarının arttığını görüyoruz, ki bu sıradan mevsimsel bir artış” dedi.

‘YÖNETEBİLİRİZ’

“Önceki yıllardan hiçbir farkı olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum” diyen Memişoğlu, şunları ekledi:

“Bu tür grip vakalarını aile hekimlerimize başvurarak, dinlenerek ve kalabalık alanlardan uzak durarak daha erken ve daha etkin bir şekilde yönetebiliriz. Dolayısıyla toplumdan da bu konulara dikkat etmelerini rica ediyoruz.”

(İHA)

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.