Milli Parklar Görevlisi Dağlık Arazide Mahsur Kaldı, JAK Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Milli Parklar Görevlisini Dizinden Sakatlanan JAK Ekipleri Kurtardı

Antalya’da dağlık arazide dizinden sakatlanan bir Milli Parklar görevlisi, JAK ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dün Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Termessos Antik Kenti Güllük Dağı Bademli bölgesinde meydana gelen olayda, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nde görevli Av koruma ve Kontrol Memuru Taner K. sabah saatlerinde bölgede kontrole çıktı.

Taner K. öğlen saatlerine doğru Güllük Dağı Bademli bölgesine geldiğinde dengesini kaybederek düştü. Ayağa kalkmakta zorlanan Taner K.’nın haberdar vermesiyle mahsur kaldığı bölgeye AFAD, 112 Acil Sağlık ve STK’lara bağlı arama kurtarma ekipleri gönderildi.

Ancak, AFAD ve STK ekiplerinin bacağından yaralanan görevliyi bulunduğu yerden çıkarma çabaları sonuçsuz kalınca Jandarma Arama Kurtarma ekipleri devreye girdi. JAK ekibi helikopterle Taner K.’yı bulunduğu yerden kurtardı.

Görevli ilk olarak yakın bir hastaneye götürüldü, daha sonra ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.