20’lik Dişlere Dikkat !

İdeal Gülüş Estetiği ve Yirmilik Dişler

Gülüş estetiğinin önemine dikkat çeken uzmanlar, yirmilik dişlerin estetik açıdan kritik bir rol oynadığına vurgu yapıyor.

Uzman Diş Hekimi Dr. Ümit Sait Yavuz, yirmilik dişlerin zamanında çekilmemesi durumunda gülüş estetiğini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle diş teli tedavisi görmüş hastaların bu duruma daha hassas olması gerektiğini belirten Yavuz, BravoDent’in uzman kadrosu ve Avrupa standartlarındaki hizmetleriyle hastalara en iyi desteği sağladığını dile getirdi. Yirmilik dişlerin çene yapısına uyum sağlayamadığı durumlarda diğer dişlere baskı yaparak pozisyonlarını bozabileceğini söyleyen Yavuz, “Yirmilik dişler zamanında çekilmezse diğer dişlere baskı yaparak form bozukluklarına yol açabilir. Bu özellikle diş teli tedavisi görmüş hastalar için risk oluşturabilir. Çünkü diş telleriyle düzeltilen dişlerin tekrar bozulmasına neden olabilir. Yıllarca süren emeklerle kazanılan güzel gülümseme tehlikeye girebilir” şeklinde konuştu.

Gülüş Estetiği ve Diş Sağlığı

Yavuz, yirmilik dişlerin sadece diş sağlığını değil, aynı zamanda gülüş estetiğini de olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. “Yirmilik dişlerin diğer dişlere uyguladığı baskı sonucunda dişlerin yer değiştirmesi, çarpık ve yamuk dişlere yol açabilir. Bu durum gülüş estetiğini bozar ve kişinin özgüvenini olumsuz yönde etkiler” dedi. Zamanında teşhis edilip tedavi edilmesinin önemini vurgulayan Yavuz, “Hastalarımızın düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gitmelerini ve herhangi bir yirmilik diş sorunu yaşadıklarında vakit kaybetmeden bize başvurmalarını önemsiyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.