‘Bu dönemde artan grip okulların tatile girmesiyle azalacak’

Üst Solunum Enfeksiyonları Hastalık Sayıları Rekor Düzeyde

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum enfeksiyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Doğan, mevcut dönemin hastalık sayılarının rekor seviyelere ulaştığını söyledi.

Süreç hakkında konuşan Doç. Dr. Doğan, “Şu anda hastalık sayılarının en yüksek olduğu dönemdeyiz. Okulların kapanmasıyla toplumsal dolaşım azalacak, bu da hastalığın yayılmasını engelleyecek ve vakaların azalmasına yol açacaktır” dedi.

‘Bulaşma Riski Azaltılmalıdır’

Doç. Dr. Doğan, grip hastalığının başlıca sebeplerinden birinin influenza virüsü olduğunu belirtti. “Influenza virüsü farklı alt kırılımlara sahip ve domuz gribi de bu türlerden biridir. Benzer etkilere sebep olabilir; ateş, halsizlik, baş ağrısı gibi belirtiler gösterir. Bazı kişilerde ciddi ağrılara neden olabilir ve iyileşme sürecini uzatabilir” diye ekledi.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında bulaşma riskini azaltmanın önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Doğan, “Enfekte olan kişilerin virüsü başkalarına bulaştırmaması gerekmektedir. Öksüren kişilerin ağızlarını kollarıyla kapatmalarını ve maske takmalarını öneriyoruz. Ayrıca el hijyenine de dikkat etmek gerekmektedir. Yüksek risk grubundaki insanlara antiviral ilaç kullanmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Doğan, “Bu virüsler benzer etkilere sahiptir ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilir. Kişinin hastalığa verdiği tepki hastalığın seyrini belirler” dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.