Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, hepimizin evinde bulunan ve kanserojen olan çeşni

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, evlerde sıkça bulunan ve kanserojen özellik taşıyan çeşni; tuzdur. 

viapais.com’un haberine göre tuz, çoklu kullanımları nedeniyle hemen hemen her gün tüketilen bir madde haline gelir ve Dünya Sağlık Örgütü, bunun olmaması gerektiğini vurgulamaktadır. 
Tuzun %97 ila %99’u sodyum klorürden oluşur ve en yaygın olarak kullanılan rafine tuzdur. Bu tür tuzlar, aşırı rafine oldukları için besin değeri sağlamaz ve safsızlık içermez.

İçeriğin fazlalığı kan basıncını artırarak hipertansiyon prevalansının yaklaşık% 30’una neden olur. Aynı zamanda aşağıdakilerle de ilgilidir:

Mide kanseri
Kötüleşen astım
Osteoporoz (zayıf kemikler)
Böbrek taşları
Obezite
Böbrek yetmezliği

2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tuz tüketimini azaltmaya yönelik SHAKE adlı teknik bir rehber yayımladı. İspanyol Tıbbi Onkoloji Derneği (SEOM) Yönetim Kurulu üyesi María José Safont, Cuidate Plus blogunda yaptığı açıklamada, “Aşırı tuz alımı, gastrit ve gastrik mukozal atrofinin erken aşamalarında çift etkili olabilir. Bu durum, Helicobacter pylori gibi bakterilerin kolonizasyonunu artırarak mide kanseri riskiyle ilişkilendirilen kronik gastrite yol açabilir.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.