Kış aylarının en çok tercih edilen doğal ürünü: Ihlamur

Ihlamur: Kış Günlerinin Vazgeçilmezi

Soğuk kış günleriyle birlikte bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen ıhlamur, en çok tercih edilen doğal ürünlerden biri haline geldi. İçeriğinde bulunan antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler ile ıhlamur, hastalıklara karşı koruma sağlayarak stresi azaltıyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir şifa kaynağı olan ıhlamur, vatandaşlar arasında popülerliğini koruyor.

‘ÇOCUK, YETİŞKİN, YAŞLI HERKESİN KULLANIMINA UYGUN’

Kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olan ıhlamur, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç tarafından kışın vazgeçilmezi olarak nitelendiriliyor. Ihlamurun içeriğinde bulunan ekstraktlar sayesinde kış aylarında özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiği belirtiliyor. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun olan ıhlamur, yaprak ve çiçek olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. İçeriğinde daha fazla ekstraktlı yağlar bulunan çiçek ıhlamur, tercih edilmesi önerilen bir seçenek oluyor. Ancak günlük tüketim miktarı önemli olup, 3 bardağı aşmamak gerekiyor. Hamile ve yeni doğum yapmış kadınların da kullanmadan önce doktora danışmaları öneriliyor.

Ihlamurun demlenme yöntemine de değinen Çebiç, 5 dakika demlenip süzüldükten sonra tüketilmesini öneriyor. Sıcak olarak tüketilen ıhlamurun vücuttan toksinleri atması üzerine sıcak içilmesi tavsiye ediliyor. Bal ile de içilebilen ıhlamur, şeker ile tüketilecekse bal tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda fayda sağlamayacağını ve tek seferlik kaynatmanın yeterli olduğunu vurguluyor.

(İHA)

Related Posts

İlaç krizi kapıda

Trump’ın ilaç fiyatlarını düşürme kararı, dışa bağımlı ülkelerde fiyat artışına yol açabilir. Uzmanlar, Türkiye’nin kritik ilaçlara erişimde ciddi sıkıntı yaşayabileceğini vurguluyor.

Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif