Magnezyum alırken yapılan en büyük hata: “Etkisini kaybedebilir”

Magnezyum, 300’den fazla biyokimyasal reaksiyon için gereklidir. Normal kas ve sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur, sağlıklı bir bağışıklık sistemi destekler, kalp atış hızını dengelemeye yardımcı olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.

İnsanların magnezyumu kullanırken sıkça yaptıkları hatalar, bu minerali tam anlamıyla faydalı şekilde kullanmalarını engelliyor. Bu nedenle beslenme uzmanı Aurelio Rojas, TikTok hesabı üzerinden magnezyum kullanırken yapılan başlıca hataları paylaştı.

Magnezyum alırken dikkat edilmesi gereken 3 nokta

Rojas, “Genel olarak, stresli bir günün ardından yatmadan bir saat önce magnezyum almak, sadece merkezi sinir sisteminizi düzenlemenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha fazla melatonin üretmesine katkıda bulunur. Bu da daha fazla ve kaliteli dinlenme anlamına gelir” dedi.

Ancak, çok geç alınması veya yeterince su içilmemesi durumunda ishal gibi mide problemleri yaşanabileceği konusunda da uyardı. Ayrıca, bazı yiyecek türleri veya takviyelerle karıştırılmaması gerektiğini de belirtti.

Rojas, “Magnezyum takviyelerini kalsiyum takviyeleriyle birlikte alırsanız, her iki mineralin emilimi tamamen engellenir. Bu durum, magnezyumu süt, yoğurt veya peynir gibi süt ürünleri ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerle aldığınızda da meydana gelir. Bu yüzden bu takviyeleri ara ara kullanmak veya birlikte kullanmamaya özen göstermek daha iyidir” dedi.

Yaklaşık bir milyon izlenmeye ulaşan videosunda, doğru magnezyum seçimi yaparken yapılan üçüncü yaygın hatayı da açıkladı. Rojas, tüm magnezyum takviyelerinin eşit olmadığını ve eksikliklerinin olumsuz etkilerini telafi etmenin her zaman mümkün olmayabileceğini belirtti.

Rojas, “Üçüncü hata ise en önemli ve en yaygın yapılan hatadır: Aldığımız magnezyum türüyle ilgili. Sitrat ve bisglisinat, en biyoyararlanımlı formlar oldukları için en iyileridir. Bu formlar, en iyi şekilde emilir ve bilimsel olarak en fazla kanıta sahiptir. Diğer yandan, magnezyum oksit gibi formlar yan etkilere yol açabiliyor” dedi.

Related Posts

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

Tehlikeli trend! Vajinal östrojen kremlerinin yüze sürülmesi kansere yol açabilir

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Uzun süre oturmak beyninizi küçültüyor olabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmak yalnızca fiziksel sağlığı değil, beyin yapısını da olumsuz etkiliyor. Araştırmaya göre, günlük egzersiz yapılması bile bu etkiyi tamamen ortadan kaldıramıyor.

Bu kan grubuna sahipseniz dikkat, Alzheimer’a yakalanma riskiniz yüzde 82 daha fazla!

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin Alzheimer’a yakalanma riski, diğer kan gruplarına sahip bireylere göre yüzde 82 daha fazla.

İlaç krizi kapıda

Trump’ın ilaç fiyatlarını düşürme kararı, dışa bağımlı ülkelerde fiyat artışına yol açabilir. Uzmanlar, Türkiye’nin kritik ilaçlara erişimde ciddi sıkıntı yaşayabileceğini vurguluyor.

Güvensiz gıdalar sağlık krizine neden oluyor: Her yıl 600 milyon insan hastalanıyor

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı. Güvenli olmayan gıdalar nedeniyle yaşanan hastalıklara dikkat çekilen seminerde akıllı tarımın önemi vurgulandı.