Sabah-akşam 1 bardak içmek yetiyor! Kurusu vücuda ilaç gibi, 3 haftada yenilenin

Dut kurusu, teze dut meyvesinin kurutulmasıyla elde edilir. Reçel, çay gibi birçok şekilde kullanılabilen dut kurusunun faydası saymakla bitmez.

C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan kaynağı olan dut, yüksek düzeyde protein ve demir içerir.

Bu sayesinde kansızlığa, kötü kolestrol seviyesinin düşürülmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olur.

Dut kurusu aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını engeller ve daha sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmayı teşvik eder.

Sindirim sistemini düzenleyerek kabızlığa iyi gelir, serbest radikallerle savaşır ve kansere karşı korur, vücuttaki enfeksiyonu atmayı kolaylaştırır, öksürüğü yatıştırır, kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korur ve anemi gibi kan bozukluklarını önler.

Kemik sağlığını güçlendiren dut kurusu aynı zamanda İnfluenza gibi virüsleri ve bakterileri önler, buna ek olarak beynin kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Dut kurusunun suyu aynı zamanda vücuttaki egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına da oldukça faydalıdır. Peki dut kurusunu nasıl kullanmalıyız?

2 yemek kaşığı dut kurusunu 1,5 su bardağında 7 dakika kaynatın. Yarısını sabah yarısını akşam olacak şekilde 2-3 hafta boyunca için.

Hazırladığınız bu kür sayesinde 3 haftanın sonundaki muhteşem değişimi gözlerinizde göreceksiniz.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.