Sıvı altın olarak biliniyor: Vücudu A’dan Z’ye yeniliyor

Et ve Kemik Suyu: Bağışıklık Sistemi İçin Sıvı Altın!

Çoğu mevsimsel virüsün aynı anda yayılmasıyla ortaya çıkan kombinasyon virüs vakaları artıyor. Bu durum, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemini bir kez daha vurguluyor. Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmenin doğru beslenme ile mümkün olduğunu belirtiyor. Özellikle sıvı olarak bilinen et ve kemik suyunun bu süreçte önemli bir destekleyici olduğunu vurguluyor.

Protein ve kolajen açısından zengin olan et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerinin yenilenmesine katkı sağladığını belirten Dyt. Çakaloğlu, içerdiği mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verirken hastalık dönemlerinde toparlanmayı da hızlandırabileceğini ifade ediyor.

‘Kemik Suyunun Besleyici İçeriği’

Dyt. Gamze Çakaloğlu, geleneksel ve besleyici gıdaların özellikle artan viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını vurguluyor. Et ve kemik suyu gibi besinlerin insan sağlığına olan faydalarını aktarıyor.

Et ve kemik suyunun, uzun süre kaynatılan kemiklerden elde edilen bir sıvı olduğunu ve yüksek miktarda kolajen, amino asitler ve mineraller içerdiğini belirten Çakaloğlu, bu besin kaynağının sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu ifade ediyor.

Kolajenin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokularının sağlıklı yapısını desteklediğini belirten Çakaloğlu, et ve kemik suyunun bağışıklık sistemini destekleyen, kas fonksiyonlarını iyileştiren değerli mineraller açısından zengin olduğunu belirtiyor. Özellikle kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirmek için bu besleyici gıdaların düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Oluyor

Et ve kemik suyunun hayvanların et ve kemiklerinin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen son derece besleyici bir et suyu olduğunu söyleyen Dyt. Gamze Çakaloğlu, bu süreçte salınan kolajen, protein ve çeşitli mikro besin maddeleri ile kemik suyunun bir besin deposuna dönüştüğünü açıklıyor.

Kolajen ve protein açısından zengin olan et ve kemik suyunun cilt, kaslar, kemikler ve bağ dokuları gibi temel yapı taşlarına güç, destek ve esneklik kazandırdığını belirten Çakaloğlu, kolajenin cildin elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirirken, kemik ve eklem sağlığını destekleyerek hareket kabiliyetini koruduğunu vurguluyor. Ayrıca, protein içeriğinin kas ve dokuları güçlendirerek bağışıklık sistemi fonksiyonlarını desteklediğini, kan basıncını düzenlediğini, kemik yoğunluğunu koruduğunu ve kilo yönetiminde etkili olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.