Türkiye’nin sivil havacılıktaki güçlü deneyimi eğitimle Moritanya’ya taşınacak

İstanbul Kongre Merkezi’nde Türkiye-Moritanya Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Moritanya arasındaki tarihi ve kültürel bağlar güçleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selim Uraloğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’nda, Moritanya İslam Cumhuriyeti Sivil Havacılık Ulusal Ajansı ile yapılan işbirliği anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

2010 yılından sonra büyükelçiliklerin açılmasıyla ilişkiler hız kazandı. Uraloğlu, Moritanya ile yapılan anlaşmanın sivil havacılık alanında önemli adımlar atmayı hedeflediğini belirtti.

İmzalanan mutabakat zaptı uçuş emniyeti, hava taşımacılığı, lisanslama, havacılık güvenliği ve çevresel sürdürülebilirlik gibi alanlarda deneyim ve bilgi paylaşımı öngörüyor. Ayrıca eğitim, dijitalleşme, insansız hava araçları (İHA) ve çevre koruma gibi konularda ortak projeler geliştirilecek.

Türkiye-Moritanya İşbirliği Örnek Olacak

Uraloğlu, yapılan anlaşmanın sivil havacılık sektörlerinde kapasite geliştirme ve uluslararası standartlara uyum konusunda büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Türkiye’nin sivil havacılık modeli ve ICAO prensiplerini benimseyen anlaşma, stratejik bir adım olarak nitelendiriliyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Moritanya’ya teknik destek ve eğitim konularında yardımcı olacak. Türkiye’nin havacılık eğitimi alanındaki kurumsal kapasitesi, bölge ülkelerine aktarılacak.

Uraloğlu, Türkiye’nin bölgesel bir merkez olarak konumunu güçlendirecek bu işbirliğinin, Afrika ve Orta Doğu’da sivil havacılığın gelişimi açısından örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Related Posts

Etiketler denetlendi: Ankara’da 25,6 milyon TL ceza kesildi

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayında fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimleri gerçekleştirdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 milyon 63 bin 958 ürün denetlendi, bu ürünlerden 8 bin 100’ünün mevzuata aykırı …

Ateşkesin etkisi hızlı oldu: Hürmüz Boğazı’nda trafik arttı, petrol taşıma maliyeti sert düştü

İran-İsrail ateşkesinin ardından Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemi sayısında artış yaşanırken, petrol ve ürün taşımacılığı maliyetlerinde keskin düşüşler oldu.

‘Ucuz’ diye aldılar: Son 2 ayda 2. zam geldi

Bir kötü haber de elektrikli araç sahiplerine geldi. Eşarj firması dolum ücretlerine son 2 ayda 2. zammı yaptı.

Spor endeksi yüzde 27,5 düştü: Borsa liginde yatırımcısına kazandıran tek kulüp Fenerbahçe

Spor endeksi yüzde 27,5 düştü: Borsa liginde yatırımcısına kazandıran tek kulüp Fenerbahçe

Türk tekstil devi iflas etti. 500 kişi işsizler ordusuna katıldı

İzmir Torbalı’da 1996 yılında kurulan Zümrüt Tekstil, ekonomik krizin pençesine yenik düştü. 80 bin metrekarelik arazi üzerinde, 50 bin metrekarelik modern tesislerde faaliyet gösteren şirket, 25 Haziran 2025’te İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin …

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.