Uzmanı uyardı: Nefes darlığı ve çarpıntı o sorunun belirtisi olabilir

Kalp Kapak Hastalıklarına Dikkat! Uzmanından Önemli Uyarılar

Nefes darlığı, çarpıntı ve göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça görülen ancak ciddi sorunlara işaret edebilen kapak hastalıklarına işaret ediyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin kalp kapak hastalıklarının sessiz uyarıcıları olabileceğini vurgulayarak, bu durumların önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi. İsbir, “Kalp kapak hastalıkları, erken teşhis edilmediğinde yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceği gibi hayati riskler de taşıyabilir. Türkiye’de her yıl binlerce kişi, bu hastalıklar nedeniyle tedavi görme ihtiyacı duyuyor” şeklinde konuştu.

‘Yaşam Süresinin Uzamasıyla Kalp Kapak Hastalıklarının Önemi Artıyor’

Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kalp kapağı hastalıklarının daha da önem kazandığını belirten Prof. Dr. Selim İsbir, dünya genelinde %2 oranında görülen kalp kapak hastalıklarının 75 yaş ve üzerindeki kişilerde %15’e kadar çıkabildiğine dikkat çekti. İleri evrelerde görülen semptomların hastaların yaşamını olumsuz etkileyebileceğini belirten İsbir, bu durumun sosyal izolasyona ve psikolojik sorunlara neden olabileceğine işaret etti.

‘Erken Tanıyla Tedavi Şansı Yüksek’

Şikayetlerin farklı kapaklardaki etkilere göre farklılık gösterebileceğini belirten Prof. Dr. Selim İsbir, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bayılma ve şiddetli çarpıntı gibi belirtilerle karşılaşıldığında vakit kaybetmeden hekime başvurulması gerektiğini vurguladı. İsbir, kalp kapak hastalıklarının erken teşhisi durumunda başarılı tedavi yöntemlerinin uygulanabileceğini, özellikle protez kapak uygulamalarının sıkça tercih edildiğini belirtti. Tedavi sürecinde hastanın durumuna göre uygun yöntemlerin seçileceğini vurgulayan İsbir, enfeksiyon ve kanama gibi komplikasyonlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.