Magnezyum alırken yapılan en büyük hata: “Etkisini kaybedebilir”

Magnezyum, 300’den fazla biyokimyasal reaksiyon için gereklidir. Normal kas ve sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur, sağlıklı bir bağışıklık sistemi destekler, kalp atış hızını dengelemeye yardımcı olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.

İnsanların magnezyumu kullanırken sıkça yaptıkları hatalar, bu minerali tam anlamıyla faydalı şekilde kullanmalarını engelliyor. Bu nedenle beslenme uzmanı Aurelio Rojas, TikTok hesabı üzerinden magnezyum kullanırken yapılan başlıca hataları paylaştı.

Magnezyum alırken dikkat edilmesi gereken 3 nokta

Rojas, “Genel olarak, stresli bir günün ardından yatmadan bir saat önce magnezyum almak, sadece merkezi sinir sisteminizi düzenlemenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha fazla melatonin üretmesine katkıda bulunur. Bu da daha fazla ve kaliteli dinlenme anlamına gelir” dedi.

Ancak, çok geç alınması veya yeterince su içilmemesi durumunda ishal gibi mide problemleri yaşanabileceği konusunda da uyardı. Ayrıca, bazı yiyecek türleri veya takviyelerle karıştırılmaması gerektiğini de belirtti.

Rojas, “Magnezyum takviyelerini kalsiyum takviyeleriyle birlikte alırsanız, her iki mineralin emilimi tamamen engellenir. Bu durum, magnezyumu süt, yoğurt veya peynir gibi süt ürünleri ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerle aldığınızda da meydana gelir. Bu yüzden bu takviyeleri ara ara kullanmak veya birlikte kullanmamaya özen göstermek daha iyidir” dedi.

Yaklaşık bir milyon izlenmeye ulaşan videosunda, doğru magnezyum seçimi yaparken yapılan üçüncü yaygın hatayı da açıkladı. Rojas, tüm magnezyum takviyelerinin eşit olmadığını ve eksikliklerinin olumsuz etkilerini telafi etmenin her zaman mümkün olmayabileceğini belirtti.

Rojas, “Üçüncü hata ise en önemli ve en yaygın yapılan hatadır: Aldığımız magnezyum türüyle ilgili. Sitrat ve bisglisinat, en biyoyararlanımlı formlar oldukları için en iyileridir. Bu formlar, en iyi şekilde emilir ve bilimsel olarak en fazla kanıta sahiptir. Diğer yandan, magnezyum oksit gibi formlar yan etkilere yol açabiliyor” dedi.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.